Dezinfestarea și combaterea rozătoarelor sunt concepte cunoscute în mod obișnuit, dar foarte adesea confundate. Ambele tratamente au ca scop exterminarea dăunătorilor, dar fiecare dintre proceduri este folosită în situații ușor diferite. Deci, care este diferența dintre dezinsecție și combaterea rozătoarelor și când se efectuează?
Diferența dintre dezinsecție și combaterea rozătoarelor
Chiar și în apartamentele care sunt ordonate, pot apărea dăunători. Pot fi multe motive, dar ceea ce au în comun majoritatea cazurilor este faptul că aceștia apar de obicei pe neașteptate, iar scăparea de ei poate provoca unele dificultăți. În astfel de situații, este adesea necesar să ceri o ofertă de preț pentru dezinsecție la o companie profesionistă. Dar ce tratament trebuie efectuat? Pentru a afla diferența dintre dezinsecție și combaterea rozătoarelor, în primul rând trebuie să afli ce presupune fiecare dintre aceste proceduri.
Ce este dezinsecția? Aceasta este un proces care are ca scop exterminarea insectelor zburătoare și alergătoare considerate a fi dăunători. Atât adulții, cât și larvele sunt supuse dezinfestării. Dezinsecția acoperă cel mai adesea gândaci, furnici, gândaci, păduchi, purici, muște, țânțari și ploșnițe. Tratamentele se efectuează în interior– de la apartamente, spații de birouri si depozite, până la spații deschise precum grădini.
Ce să alegi – dezinsecție sau deratizare?
Alegerea între procedura de dezinsecție și combaterea rozătoarelor depinde de tipul de dăunători găsiți într-o zonă dată. Dacă problema se referă la insecte, va fi necesar să se ceară un preț dezinsecție București dezinsecția.
Totuși, dacă rozătoarele au apărut într-o anumită zonă, doar deratizarea poate ajuta. Există și cazuri mai complexe – în astfel de situații cel mai bine este să te bazezi pe experiența unei companii profesioniste și să ceri o ofertă preț dezinsecție București care va propune cu siguranță soluția optimă și va selecta măsurile adecvate.
Dezinsecție, deratizare sau poate dezinfectare?
Dezinfecția este, de asemenea, un concept des folosit în contextul combaterii organismelor dăunătoare. Prin ce diferă de dezinsecție și combaterea rozătoarelor? Dezinfecția implică dezinfectarea încăperilor pentru a îndepărta bacteriile, virușii, mucegaiurile și ciupercile care sunt potențial periculoase pentru sănătate. Dezinfecția se efectuează în mod regulat în locurile care sunt deosebit de expuse prezenței microorganismelor – în spitale, cabinete medicale și spații în care se produc alimente. În oricare dintre situații te-ai afla, verifică o ofertă preț deratizare, dezinsecție și dezinfecție.
Există situații în care dezinfecția ar trebui efectuată într-o casă sau apartament? De obicei, o astfel de procedură este necesară atunci când interiorul nu a fost curățat ori o persoană sau un animal bolnavi au stat în cameră de ceva timp. Dezinfecția se efectuează și după decesul cuiva Una dintre cele mai frecvent utilizate metode de dezinfecție este pulverizarea cu substanțe chimice, dar uneori se folosește și utilizarea unor aburi fierbinți sau dezinfectarea suprafețelor cu lămpi UV.